november 25, 2015

BENELI LEDER INTERNATIONELL ETIKETTUTBILDNING I HELSINGBORG

Smarta etiketter är tekniskt unikt konstruerade och har egenskaper som kan göra allt från att rädda liv till att avsevärt höja säkerheten för en produkt. Ett företag som ligger i frontlinjen och aktivt driver utvecklingen av smarta etiketter är Helsingborgsbaserade Beneli. I veckan genomförde de Beneli Academy – ett utbildningstillfälle som attraherade ett 30-tal av norra Europas vassaste varumärkesägare och leverantörer.

På Beneli har man en avsevärd bredd och producerar allt från traditionella produktetiketter med hög kvalitet till tekniskt avancerade lösningar. Branschen är mycket innovativ och affärsområdet smarta etiketter utvecklas blixtsnabbt. Beneli har vunnit flera internationella utmärkelser.

– Vi kan tillverka unikt designade produkter med extremt hög kvalitet, samtidigt är vi specialister inom utveckling av smarta etiketter producerade med ledande adhesiv och färger samt ibland microchips. Det här är teknologi som har stor efterfrågan inom flera branscher såsom t ex läkemedel, livsmedel och säkerhet förklarar Benelis VD Robert Östman.

Den 23-24 november genomförde man Beneli Academy. Två utbildningsdagar där några av Europas mest innovativa branschspecialister inspirerade och delade med sig av sina tankar och sin kompetens. Fokus låg också på nätverkande och gemensamma workshops.

– Vår ”etikettskola” startade för drygt tio år sedan och i år var det dags att uppgradera konceptet till Beneli Academy. Tanken är att detta ska bli ett regelbundet återkommande forum med fokus på framtidens etiketter.

Vid årets Beneli Academy diskuterades bl a följande
* Användande av 3D-teknologi för att förhindra olaglig kopiering av olika produkter
* E-hälsa – framtida lösning inom sjukvården – smarta etiketter välkomnas
* Brand Identity – etiketter som eye catcher och känsloförmedlare

Bland deltagarna återfanns flera utländska deltagare representerande ett antal olika branscher som Vin och Sprit, Livsmedel, Kosmetik, Kroppsvård, Medicinteknik, Life Science, RFID och Telecom. Antalet deltagare vid Beneli Academy var dubbelt så många jämfört med tidigare års etikettskola.

För mer information kontakta:

Robert Östman, VD

Mejl: robert.ostman@beneli.se

Telefon: 0709-89 60 03, 042-25 60 03