Nyheter

Hem / Nyheter

Nyheter


Packbridge på besök! (4/25/2017)

Idag välkomnar vi Packbridge som håller sitt event ”The role of packaging in food industry” i våra lokaler! Dagens ämne handlar om förpackningens viktiga roll för att säkerställa livsmedelssäkerheten. Du kan läsa mer om eventet på packbridge.se

Stolt samarbetspartner! (4/7/2017)

Blossa Glögg identitet och förpackning är nominerad till det prestigefyllda designpriset Guldägget 2017 i kategorin förpackningsdesign. Vi är glada för förtroendet att tillsammans med Altia Sweden vara högst involverade i att sätta designuttrycket för produktserien Blossa Glögg i förhållande till tryck och material. Beneli AB är en väldigt stolt samarbetspartner och önskar Altia Sweden ett stort lycka till den 4 Maj då det hela avgörs!

 

 

Vår nya reklamfilm (11/4/2016)

Titta här!

Se hur Beneli ser på framtiden inom smarta & snygga premium etiketter

Jimmy Sterner ny vd i Beneli AB (10/4/2016)

Jimmy Sterner har utsetts till vd för Beneli AB. Jimmy kommer närmast från egen konsultverksamhet inom verksamhetsutveckling och har en mångårig erfarenhet av utvecklingsstrategier som Lean och Six Sigma. Jimmy har haft flera ledande roller inom globala bolag som Rexam/Ball och SWEP med fokus på en hållbar företagsutveckling.

Beneli har sedan 2014, under tidigare vd Robert Östmans ledning, genomfört en bred marknadsutveckling med gott resultat. Genom vår produktutveckling av såväl grafiska etiketter som ”smarta” etiketter med tryckta elektronikkretsar har vi skapat attraktiva lösningar för våra kunder och nya marknader. Robert har nu uppdraget att fortsatt arbeta med vår marknadsutveckling och att stärka Benelis närvaro på nya marknader.

Genom Jimmys upparbetade erfarenheter inom processtyrning och företagsutveckling kommer vi nu att få förutsättningar att fortsatt utveckla vår produktion för att möta de nya produkternas krav på kapacitet, precision och kvalitet samt inte minst långsiktigt hållbara produktionsprocesser.

Vi önskar Jimmy Sterner lycka till med sina nya utmaningar.

Göran Sjöholm
Ordförande Beneli AB

Nyhetsblad (9/6/2016)

Här finns vårt nästa nyhetsblad att läsa: http://eepurl.com/cekHnn

Vi tar med stolthet upp Koskenkorva, Knox Summer edition och RFIDinEurope mm.

Samarbete över företagsgränserna! (8/31/2016)

Ny smart etikett som visar hur maten faktiskt mår.

Smart-etikett-for-bast-fore-datum

Metallic Doming (8/20/2016)

Metallic doming är en ny, unik effekt som Beneli erbjuder sina kunder. En reflekterande och metallisk yta med upphöjd struktur. Det som gör den unik är att metallrelief-effekten som uppnås på papper eller plastfilm är varaktig.

Hittills är detta enda sättet på etikettmarknaden som gör det möjligt att skapa präglingseffekter på plast. Metallic doming fyller denna teknologiska lucka på applikationsmarknaden.

Doming1

Doming2

Doming3

LUNDAFÖRETAG UTVECKLAR SMART MAT-ETIKETT. FÅR HALV MILJON I VINNOVA-BIDRAG. (5/31/2016)

Matsvinnet är ett stort samhällsproblem. Bäst-före-datum är ett trubbigt instrument och det är svårt för såväl handlare som konsument att veta om en vara verkligen är färsk. Lösningen kan ligga i en smart sensoretikett från innovationsföretaget Innoscentia. Företaget beviljades nyligen ett Vinnova-bidrag på 500 000 kronor för att utveckla en prototyp i samarbete med etikettföretaget Beneli. Läs mer på Mynewsdesk.

PARTNERSKAP AVGÖRANDE FÖR ATT HITTA NYA AFFÄRER (5/13/2016)

Ett femtiotal experter samlades under konferensdagarna på Beneli Academy den 9-10 maj 2016. Representanter från Läkare Utan Gränser berättade bland annat om sitt nya innovationsprojekt. Årets Beneli Academy med fokus på smarta etiketter är precis avslutad. Under de två dagarna målade ett femtiotal branschexperter tillsammans upp industrins framtid. Att omfamna ny teknologi och att arbeta i partnerskap med andra aktörer är nyckeln till framgång. Läs mer på Mynewsdesk.

BENELI ARRANGERAR INTERNATIONELL KONFERENS OM SMARTA ETIKETTER – 9 TILL 10 MAJ 2016. (5/4/2016)

Nästa vecka kommer ett femtiotal specialister från olika delar av Europa att sammanstråla på Benelis huvudkontor i Helsingborg. Det blir andra gången som Beneli Academy genomförs. Fokus ligger på nyskapande teknik och aktuella trender. Läs mer på Mynewsdesk.

BENELI LEDER INTERNATIONELL ETIKETTUTBILDNING I HELSINGBORG (11/25/2015)

Smarta etiketter är tekniskt unikt konstruerade och har egenskaper som kan göra allt från att rädda liv till att avsevärt höja säkerheten för en produkt. Ett företag som ligger i frontlinjen och aktivt driver utvecklingen av smarta etiketter är Helsingborgsbaserade Beneli. I veckan genomförde de Beneli Academy – ett utbildningstillfälle som attraherade ett 30-tal av norra Europas vassaste varumärkesägare och leverantörer.

På Beneli har man en avsevärd bredd och producerar allt från traditionella produktetiketter med hög kvalitet till tekniskt avancerade lösningar. Branschen är mycket innovativ och affärsområdet smarta etiketter utvecklas blixtsnabbt. Beneli har vunnit flera internationella utmärkelser.

– Vi kan tillverka unikt designade produkter med extremt hög kvalitet, samtidigt är vi specialister inom utveckling av smarta etiketter producerade med ledande adhesiv och färger samt ibland microchips. Det här är teknologi som har stor efterfrågan inom flera branscher såsom t ex läkemedel, livsmedel och säkerhet förklarar Benelis VD Robert Östman.

Den 23-24 november genomförde man Beneli Academy. Två utbildningsdagar där några av Europas mest innovativa branschspecialister inspirerade och delade med sig av sina tankar och sin kompetens. Fokus låg också på nätverkande och gemensamma workshops.

– Vår ”etikettskola” startade för drygt tio år sedan och i år var det dags att uppgradera konceptet till Beneli Academy. Tanken är att detta ska bli ett regelbundet återkommande forum med fokus på framtidens etiketter.

Vid årets Beneli Academy diskuterades bl a följande
* Användande av 3D-teknologi för att förhindra olaglig kopiering av olika produkter
* E-hälsa – framtida lösning inom sjukvården – smarta etiketter välkomnas
* Brand Identity – etiketter som eye catcher och känsloförmedlare

Bland deltagarna återfanns flera utländska deltagare representerande ett antal olika branscher som Vin och Sprit, Livsmedel, Kosmetik, Kroppsvård, Medicinteknik, Life Science, RFID och Telecom. Antalet deltagare vid Beneli Academy var dubbelt så många jämfört med tidigare års etikettskola.

För mer information kontakta:

Robert Östman, VD

Mejl: robert.ostman@beneli.se

Telefon: 0709-89 60 03, 042-25 60 03

BENELI ÄR FR O M 2015-11-20 ISO 13485 CERTIFIERAD (11/20/2015)

Beneli har idag tagit ett nytt steg i sin utveckling genom att certifiera verksamheten enligt ISO 13485. ISO 13485 är världens mest använda standard för medicintekniska produkter. Framgångsrik design och tillverkning bygger på kvalitetsledningssystem som baseras på ISO 9001. ISO 13485 är ISO 9001 med tilläggskrav.

Standarden är framtagen för att vara ett verktyg för tillverkarna att skapa förutsättningar att göra det möjligt att uppfylla gällande regulatoriska krav och prestandakrav samt kundens olika krav under produktens hela livscykel.

Standarden ger inte en direkt lösning på designkvalitet. Men den kan göra det lättare att skapa ett ramverk som tillåter att man använder olika lösningsmodeller, både baserat på tillverkarens storlek, produktens komplexitet och potentiella risker samt tillverkarens kvalitetsmål, för den egna driften och för produktens.

Fördelar med certifiering enligt ISO 13485

  • Förbättrar din riskhantering och minskar riskerna.
  • Är ett verktyg för ledningen att kvalitetssäkra verksamheten
  • Är ett verktyg för att säkerställa företagets kontinuitet.
  • Är ett verktyg att involvera personalen via riskhantering.
  • Signalerar pålitlighet till dina intressenter.
  • Förbättrar effektiviteten.
  • Certifiering har en kontinuitet över tid genom årliga revisioner

För mer information, vänligen kontakta Head of Quality Heather Hagvik på heather.hagvik@beneli.se alt +46 0738 18 60 16.

TILLSAMMANS, MEN OBEROENDE! (1/2/2014)

Sommaren 2103 gjorde Rotakett och AdhTech gemensam sak och flyttade in i helt nya, specialanpassade lokaler. Detta ger oss nya möjligheter att utvecklas vidare i en inspirerande miljö med bästa förutsättningar. I samband med flytten har vi fortsatt att utveckla vårt samarbete, bland annat genom att börja anpassa våra ekonomiska och administrativa system till ett gemensamt. Både Rotakett och AdhTech har även investerat i ny produktionsutrustning.
Att dela lokal ger stora synergivinster, vilket i sin tur skapar bra förutsättningar för oss att vara en god partner till våra kunder och en trygg arbetsplats för våra anställda. Som ett naturligt steg i samarbetet har vi därför gått samman i ett bolag, Beneli AB, vilket skedde den 1 januari 2014.

Tills vidare kommer vi att behålla AdhTech och Rotakett som namn för sina respektive affärsområden och vi behåller även samma kontaktinformation som tidigare. Det enda som ändras är organisationsnumret och bankinformationen.