Kapabiliteter

Beneli / Kapabiliteter

Kapabiliteter

Flexotryck/Boktryck

Flexotryck medger tryck med högupplöst raster, vilket ger möjligheter att återge högupplösta bilder och färgtoner. Med den nya HD-Flexo-tekniken går det dessutom att få ännu mer högupplöst tryck.

SCREENTRYCK - ROTATIVT

Roterande screentryck kombinerar distinkt färgplacering med högeffektiv volymproduktion. Det är också möjligt att trycka ändlöst, utan skarvar eller mellanrum i trycket. Den maximala tryckbredden är 330 mm och trycks med hög hastighet.

SCREENTRYCK - PLANT

Rulle-till-rulle-screentryck i plano (på flatbädd) ger hög kapacitet för tåliga tryck. Tryckmetoden, med vilken en vätska transfereras i ett bestämt mönster, medger även tryck med annat än bläck. Härdning sker med UV och IR och max tryckbredd är 330 mm.

DIGITALTRYCK

Vi erbjuder digitaltryck. Det främsta skälet till att vi använder digitala tryckmetoder på våra produkter är för att kunna trycka unika variabeldata. Det kan vara koder och siffror – på RFID-produkter kodas ofta s.k. ”visual unique print” i chipet.

Det digitala trycket kan också kombineras med våra övriga tryckmetoder. T.ex. kan screentryck kombineras med digitalt tryckta streckkoder.

VARM- & KALLFOLIERING

Med varm- och kallfolieringsteknik kan vi erbjuda spegelblanka silver- och guldytor. Även folier med hologram kan överföras till många olika material.

Metallic doming

Metallic doming ger en reflekterande, metallisk yta med upphöjd struktur. Unikt med denna effekt är att metallrelief-effekten som uppnås på papper eller plastfilm, är varaktig.

Hittills är detta enda sättet på etikettmarknaden som gör det möjligt att skapa präglingseffekter på plast och metallic doming fyller denna teknologiska lucka på applikationsmarkanden.

 

LAMINERING

Vi kan laminera självhäftande laminat, våtlaminering eller värmeförsegling. Detta medger ett nästan oändligt antal materialkombinationer.

PRÄGLING

Ibland behövs relief för att ge en produkt en 3D-form eller för att ”sänka” någon del av produkten. Vi kan prägla såväl roterande som i ”plano”. I plano (på flatbädd) kan vi nå toleranser ner till 25 μm i X-, Y- och Z-led.

ROTATIONSSTANSNING

Våra toppmoderna rotationsstans maskiner är skräddarsydda för att erbjuda de snäva toleranser och hög flexibilitet.
Full servo stationer med upp till 330 mm banbredder ger korrekta och mycket avancerade konverterings lösningar.

PLANSTANSNING

Ger mycket exakt stansning mot ett förtillverkat mönster. Möjliggör toleranser ner till 25 μm i X-, Y- och Z-led.

PARTIELL PLACERING

Ofta kräver en design att en delkomponent placeras på en bestämd plats på produkten. Partiell placering reducerar avståndet mellan stansningarna på ”input-webben” och minskar därmed materialspillet.

FLERSKIKTSPRODUKTER

Vi kan placera skikt med unika storlekar och former på/under produkter. Ibland består slutprodukten av olika typer av material på olika delar av produkten – allt för att nå den optimala lösningen.

Upp till tre lager material kan användas för en flersidesetikett, vilket ger totalt fem sidor med plats för information. Toppetiketten kan placeras över hela bottenetiketten eller endast över en liten del och öppnas åt alla håll.

 

RFID-KONTROLL

Våra toppmoderna RFID kontroll och programmerings maskiner erbjuder RFID-kontroll och kodning för såväl HF- som UHF-produkter.

För UHF-produkter kan vi även göra s.k. ”farfield” tester.

Våra system kan lagra och programmera varje produkt, beroende på era krav. Vi kan också läsa och verifiera streckkoder och sedan programmera IC:n därefter.

R2R-SKÄRNING

Vi kan skära från 1000 mm ner till ung. 5 mm beroende på material. Toleranser ner till +/- 0.1 mm kan uppnås.

Prototyper

Beneli producerar inte enbart färdiga produkter av högsta kvalitet, vi kan även ta fram enstaka prototyper, mock-ups och provskärningar. Eftersom de är skurna till samma exakta specifikationer som den färdiga applikationen är våra prototyper mycket användbara för forskning, tester, utveckling och verifiering.