Nyheter

Hem / Nyheter

Nyheter


Flexotryckare, Beneli AB (5/2/2019)

Vi söker dig med ett genuint intresse för tryckteknik!

Beneli utvecklar, producerar och säljer tryckta, stansade och smarta självhäftande lösningar. Vår breda och långa kompetens inom både det grafiska och tekniska gör oss unika genom att kunna erbjuda en helhetslösning och vi skräddarsyr varje enskilt behov.

Vi har allt från avancerade grafiska premiumetiketter till smarta etiketter och lösningar med RFID eller NFC teknologi, men även funktionella, självhäftande komponenter för industriella applikationer. Beneli ligger i framkant med tekniskt kunnande och har även bred kunskap inom adhesiv för olika ytor och miljöer. För att skapa mervärde åt kundens produkt, lutar vi oss mot våra 6 segment, enskilt eller i kombination. Vi är cirka 50 anställda.

Vi söker nu en flexotryckare till en av våra tryckpressar och letar därför efter en ambitiös och trevlig person som vill ansluta till vårt team. Om du vill ha en trivsam arbetsplats där du får vara med och påverka, och där dina idéer kommer att få gehör, tveka inte att läsa vidare.

Befattningen

Som Flexotryckare hos oss kommer du att jobba i 2-skift på vår produktionsavdelning tillsammans med engagerade medarbetare. För rätt person gäller tillträde omgående och vi har för avsikt att tjänsten blir en tillsvidareanställning. Placering är i Helsingborg.

Är du en driven person som tycker om att vara med och vidareutveckla verksamheten och våra processer så kommer du få goda möjligheter att utvecklas hos oss. Även om din huvudsakliga arbetsuppgift är att trycka, behöver du aldrig vara rädd för att inte få gehör för dina förslag, och idéer.

Kvalifikationer

För att söka den här tjänsten finns egentligen bara ett formellt krav – att du har erfarenhet av att jobba med flexotryck. Det behöver inte vara specifikt självhäftande etiketter, som vi jobbar med, men du behöver vara van vid tryckmetoden.

Du är en person som tycker om att jobba i ett snabbt tempo och som inte är rädd för att hugga i när det gäller. En god samarbetsförmåga och en vilja att lära är nödvändigt för att du ska lyckas i din roll.

Du skall tycka om ordning och reda och vilja bidra till att utveckla och förbättra de produkter vi arbetar med. Ibland är tempot högt och arbetsbördan stor och då är vi garderade med stabila och tydliga rutiner.

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Skicka din ansökan till Vladimir Marakovic på .

Har du några frågor om tjänsten kontakta Vladimir på 0709443620

Ledig tjänst: Kvalitetschef, Beneli AB (11/14/2018)

Kvalitetschef, Beneli AB

Beneli utvecklar, producerar och säljer tryckta, stansade och smarta självhäftande lösningar. Vår breda och långa kompetens inom både det grafiska och tekniska gör oss unika genom att kunna erbjuda en helhetslösning och vi skräddarsyr varje enskilt behov.

Vi har allt från avancerade grafiska premiumetiketter till smarta etiketter och lösningar med RFID eller NFC teknologi, men även funktionella, självhäftande komponenter för industriella applikationer. Beneli ligger i framkant med tekniskt kunnande och har även bred kunskap inom adhesiv för olika ytor och miljöer. För att skapa mervärde åt kundens produkt, lutar vi oss mot våra 6 segment, enskilt eller i kombination. Vi är cirka 50 anställda.

Vi söker nu efter en Kvalitetschef för att leda och utveckla vårt kvalitetsarbete. Gärna en hungrig kvalitetsingenjör som är redo för nästa steg i sin utveckling. Vi lägger stor vikt på personlighet.

Befattningen

Befattningen Kvalitetschef rapporterar till VD och ingår i Ledningsgruppen. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att hantera kvalitetsärenden från kund, leverantör och intern produktion. På avdelningen finns en QA på deltid. Tjänsten kan innebära resor med kort varsel till både kund och leverantör.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som kvalitetschef har du ansvar för att leda verksamhetens kvalitetsarbete med uppdrag att styra, planera och följa upp arbetet med kvalitetsstyrning. Arbetsuppgifterna omfattar att utveckla, implementera och underhålla de processer som krävs för att säkerställa interna samt externa krav.

Kundkvalitet.
Kundreklamationer och avvikelser i produktion. Leda det interna arbetet med kundreklamationer i projektform. Säkerställa att kundens problem löses. Arbetet kräver tät kundkontakt och snabba reaktioner.

Intern kvalitet.
Driva interna kvalitetsärenden, inklusive interna/externa ISO revisioner.

Kvalitetssystem.
Ansvarig för kvalitetssystemet. Du uppdaterar och upprätthåller kvalitetssystemet genom att ta fram rutiner och arbetsinstruktioner i samråd med berörda t ex produktionen samt stödja berörda vid införande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har/är:
– Gymnasial utbildning mot teknisk inriktning / kvalitet eller motsvarande
– God kunskap inom ISO 9001 / 13485
– Erfarenhet av att utföra internrevision och andrapartsrevision hos leverantör
– Erfarenhet av reklamationshantering
– Erfarenhet av att arbeta med kunder och leverantörer
– Kunna leda andra medarbetare i projektliknande former
– Erfarenhet av förbättringsarbete
– Kan förstå och kommunicera tekniska frågor
– Goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift
– Goda IT-kunskaper.

Det är ett plus om du dessutom har/är:
– Kunskap inom ISO 14001
– Erfarenhet av IMDS

– Erfarenhet av FDA och MDR
– Erfarenhet inom Medicinindustrin

Personlighet
För att lyckas i rollen ser vi att du besitter följande kompetenser/egenskaper:
– Vara drivande och resultatinriktad
– Känna ägandeskap och ansvar för ditt ansvarsområde
– Vara kvalitetsmedveten
– Kunna driva/motivera andra
– Vara kritiskt granskande
– Vara strukturerad

Skicka in din ansökan till anders.eliason@beneli.se

Nytillskott inom segmentet Brands (4/17/2018)

Vi är glada att äntligen kunna presentera ett av Benelis nytillskott inom segmentet Brands: grafiska etiketter till Youtubestjärnan Thérese Lindgrens nya hudvårdsserie indy beauty. Etiketterna har en soft-touch känsla, matt strukturmönster i material anpassat för våtrum och highlights i form av blank screenrelieflack för en lite lyxigare känsla på en annars enkel och stilren produktetikett.

Fler nyheter >>

 

Stororder till Helsingborgsföretaget Beneli AB, som inleder samarbete med Samhall (3/29/2018)

Beneli AB, tillverkare av traditionella självhäftande etiketter för livsmedel, vin och sprit till tekniskt avancerade etiketter och smarta självhäftande lösningar, är inne i en stark tillväxtfas. För att hantera en ökad efterfrågan inom life science området på temat övervakning och E-hälsa, har ett samarbete med Samhall inletts.

Inom området E-hälsa tillverkar Beneli AB självhäftande patchar för diagnostik och realtidsövervakning inom vårdsektorn och har inlett ett samarbete med Samhall i syfte att bemanna och hantera delar av produktionskedjan. Bakgrunden till samarbetet bottnar i en starkt ökad efterfrågan från den utländska marknaden, som idag omfattar ca 60% av Benelis totala produktion. Produktionen, som tidigare legat hos en kontrakterad tillverkare i Kina, flyttas nu hem till Sverige för att minska ledtiderna, öka kontrollen och snabbare kunna agera mot kunderna.

I takt med att uppdraget intensifieras, förväntas antalet Samhall-anställda öka och i full drift skapas upp emot 50 nya arbetstillfällen i Helsingborg. Produktionen äger rum i certifierad renrumsmiljö och arbetsuppgifterna innefattar både montering och paketering av produkterna.
”Beneli går in i detta projekt med full tillförsikt och är glada att ha Samhall som partner” framhåller företagsledningen hos Beneli genom VD Jimmy Sterner. En positiv synergieffekt i samarbetet med Samhall är att Beneli får en möjlighet att stötta det lokala näringslivet på ett meningsfullt sätt.

”Vi är mycket glada att Samhall och våra anställda fått förtroendet att bistå Beneli i vad som för dem är en viktig tillväxtfas. Vi ser det som ett kvitto på att vår personal står för ett kvalitativt arbete och det skall bli spännande att vara en del av Benelis fortsatta utveckling”, säger Göran Olinder, affärsområdesdirektör Samhall.

Presskontakt: Günther Dieroff, Försäljnings & Marknadschef 0702-107575,
gunther.dieroff@beneli.se

Beneli kammar hem storordrar (3/19/2018)

Framtiden ser ljus ut för etikettillverkaren Beneli, med två stora ordrar och investeringar i ny produktionsutrustning. Men det gäller att inte bli för kaxiga när konkurrensen i den grafiska branschen är stor. Läs mer genom att klicka på länken nedan.

Beneli kammar hem storordrar – hjärtmonitorer och vodka

Smarta etiketter med NFC teknik! (10/27/2017)

Produktverifiering och dynamisk, flexibel digital marknadsföring – NFC taggen öppnar en helt ny värld av kommunikation mellan varumärke och konsument med ett snabbt och enkelt ”tap” med en smartphone. Där är många fördelar för varumärkesägare och producenter att integrera en NFC tag med etiketten. För att nämna några:

-Skyddar produkten mot förfalskning och manipulation av innehåll – Produkten kan spåras, till exempel var och när den har blivit avläst – Mer flexibel marknadsföring och direkt kommunikation mellan varumärkesägare och konsument.

 NFC – den smarta lösningen!

Filmen nedan förklarar på ett överskådligt sätt hur Beneli’s smarta etiketter med NFC-teknik fungerar!

Beneli inspires to new thinking and broaden perspectives! (9/18/2017)

This week, we will participate in a inspirational conference for open minded and forward-thinking people and inspire to new thinking with NFC & RFID technology when it comes to the areas security, tracebility and brand communication.

Top Packaging Summit, Malmö, Stadionmässan 19-20 September. Read more about the smart solutions from Beneli.

Top Packaging Summit, Packbridge

 

Curious about NFC & RFID for security, traceability and brand communication? (9/15/2017)

Visit us at stand D:07 at Label & Print Kistamässan, Stockholm! We are there for you and we will tell you more about different solutions and what they can do for your brand and products!

We look forward to meet you at the exhibition:
Günther Dieroff, Sales- and Marketing Manager | Annika Windén, Key Account Sales | Fredrik Stolt, Sales | Robin Thiberg, Key Account Manager | Agnetha Åklundh, Sales Executive Export | Jessica Lundh, Marketing- and Media Coordinator.

Welcome!

Get your FREE TICKET here

Label&Print Kistamässan, Stockholm

New New Product Development Manager (8/25/2017)

Stefan Lundgren, New Product Devlopment Manager

Beneli AB, based in Helsingborg, has appointed a new New Product Development Manager. Stefan Lundgren takes over after Michael Bäärnhielm who has moved on to new challenges in his career.

Beneli AB produces smart premium labels and smart solutions with NFC and RFID technology for security, traceability and communication with end consumer but also patches for surveillance and E-health.

Stefan’s latest employment was within the Automotive industry and he has a long and wide experience in customer management, quality and project management. We at Beneli see no limitations, only possibilities and Stefan’s task is to drive the development of new technical solutions forward and find new exciting ways, says Jimmy Sterner CEO at Beneli AB.

Stefan about his new appointment:

“Beneli’s segments are in exciting and expanding areas, especially monitoring, IoT, RFID and NFC. We are today leading in these areas and I am excited to secure that we continue to be. During my 15 years in the automotive industry I have developed quality, methods, processes and products.

I have worked in an international environment, having customers in Asia, Europe and North America. This has been an important experience in understanding real customer needs and how to manufacture it to profit both customers and us.”


 

2 new employees (7/25/2017)

Robin Thiberg, Agnetha Åklundh

Beneli is happy to announce that we have enforced our sales organization and recruited Robin Thiberg as Key Account Manager and Agnetha Åklundh as Sales Executive Export. Robin comes recently from Innoscentia and Agnetha from a similar role within the label industry.
“This is the right step to take now that we are aiming for reaching out to new markets an offering new product segments also to our existing customers, and we are very pleased to have Agnetha and Robin on board” says Günther Dieroff, Sales and Marketing Manager at Beneli.

Prior to joining Beneli, Robin founded his own company during university studies and has since then, worked with smart printable materials to design and develop printable gas-sensors for various applications. Consequently, Robin was awarded “one of Sweden’s most innovative entrepreneurs” for that work.

“With the knowledge and experience gained from printable sensors, RFID and NFC, especially the usage and functionality of it, I am eager to bringing everything I gained into Beneli and work closely with the customers to solve the very core of their challenges and possibilities. I believe the future of labels lays within adding functionality and technology to it. It is cost efficient, convenient and easy to use and brings numerous benefits to the user. A label is not just a label anymore. It has the possibility to have an impact on making the world more healthy, secure and efficient by liberate and visualize information that hasn’t been accessible before”, says Robin

Agnetha has worked many years in the packaging, label and printing industry and says:

“After the past 15 years within the packaging and label industry I have the know-how of how the market has developed not only for certain customers but also for the whole value-chain. I’m really looking forward to work with “tomorrows” labels where the function is in focus. The market seems to be really ready for the total rollout of RFID, NFC and Tamper evident in order to secure the whole chain from manufacture down to consumer”. With this cutting-edge technology the market developments will bring a new platform of social interaction with customers consumption.”


 

Besök från Japan packaging institute (JPI) (5/11/2017)

Idag hade vi besök av en delegation av japanska förpackningsföretag ordnat av JAPAN PACKAGING INSTITUTE (JPI) tillsammans med Packbridge. En rundvandring samt presentation av Beneli stod på agendan.

Japan Packaging Institute och packbridge


 

ETIKETTEN I FOKUS (5/8/2017)

Är du ny i etikettbranschen och behöver vägledning inför en beställning eller gammal i gamet och vill uppdatera dig med vad som hänt i branschen? Oavsett vilket, kan vi varmt rekommendera boken ”ETIKETTEN I FOKUS – boken som hjälper dig att göra rätt när du ska köpa etikett” från Etikettgruppen inom Grafiska Företagen och tidningen nord emballage.

Förutom handfasta råd och korta beskrivningar av olika begrepp i branschen finns även ett par läsvärda intervjuer med designers och etikettköpare.

Du kan läsa mer och köpa boken på boken.packnews.se


 

Packbridge på besök! (4/25/2017)

Idag välkomnar vi Packbridge som håller sitt event ”The role of packaging in food industry” i våra lokaler! Dagens ämne handlar om förpackningens viktiga roll för att säkerställa livsmedelssäkerheten. Du kan läsa mer om eventet på packbridge.se


 

Stolt samarbetspartner! (4/7/2017)

Blossa Glögg identitet och förpackning är nominerad till det prestigefyllda designpriset Guldägget 2017 i kategorin förpackningsdesign. Vi är glada för förtroendet att tillsammans med Altia Sweden vara högst involverade i att sätta designuttrycket för produktserien Blossa Glögg i förhållande till tryck och material. Beneli AB är en väldigt stolt samarbetspartner och önskar Altia Sweden ett stort lycka till den 4 Maj då det hela avgörs!


 

Vår nya reklamfilm (11/4/2016)

Titta här!

Se hur Beneli ser på framtiden inom smarta & snygga premium etiketter

Jimmy Sterner ny vd i Beneli AB (10/4/2016)

Jimmy Sterner har utsetts till vd för Beneli AB. Jimmy kommer närmast från egen konsultverksamhet inom verksamhetsutveckling och har en mångårig erfarenhet av utvecklingsstrategier som Lean och Six Sigma. Jimmy har haft flera ledande roller inom globala bolag som Rexam/Ball och SWEP med fokus på en hållbar företagsutveckling.

Beneli har sedan 2014, under tidigare vd Robert Östmans ledning, genomfört en bred marknadsutveckling med gott resultat. Genom vår produktutveckling av såväl grafiska etiketter som ”smarta” etiketter med tryckta elektronikkretsar har vi skapat attraktiva lösningar för våra kunder och nya marknader. Robert har nu uppdraget att fortsatt arbeta med vår marknadsutveckling och att stärka Benelis närvaro på nya marknader.

Genom Jimmys upparbetade erfarenheter inom processtyrning och företagsutveckling kommer vi nu att få förutsättningar att fortsatt utveckla vår produktion för att möta de nya produkternas krav på kapacitet, precision och kvalitet samt inte minst långsiktigt hållbara produktionsprocesser.

Vi önskar Jimmy Sterner lycka till med sina nya utmaningar.

Göran Sjöholm
Ordförande Beneli AB


 

Nyhetsblad (9/6/2016)

Här finns vårt nästa nyhetsblad att läsa: http://eepurl.com/cekHnn

Vi tar med stolthet upp Koskenkorva, Knox Summer edition och RFIDinEurope mm.

Samarbete över företagsgränserna! (8/31/2016)

Ny smart etikett som visar hur maten faktiskt mår.

Smart-etikett-for-bast-fore-datum


 

Metallic Doming (8/20/2016)

Metallic doming är en ny, unik effekt som Beneli erbjuder sina kunder. En reflekterande och metallisk yta med upphöjd struktur. Det som gör den unik är att metallrelief-effekten som uppnås på papper eller plastfilm är varaktig.

Hittills är detta enda sättet på etikettmarknaden som gör det möjligt att skapa präglingseffekter på plast. Metallic doming fyller denna teknologiska lucka på applikationsmarknaden.

Doming1

Doming2

Doming3


 

LUNDAFÖRETAG UTVECKLAR SMART MAT-ETIKETT. FÅR HALV MILJON I VINNOVA-BIDRAG. (5/31/2016)

Matsvinnet är ett stort samhällsproblem. Bäst-före-datum är ett trubbigt instrument och det är svårt för såväl handlare som konsument att veta om en vara verkligen är färsk. Lösningen kan ligga i en smart sensoretikett från innovationsföretaget Innoscentia. Företaget beviljades nyligen ett Vinnova-bidrag på 500 000 kronor för att utveckla en prototyp i samarbete med etikettföretaget Beneli. Läs mer på Mynewsdesk.


 

PARTNERSKAP AVGÖRANDE FÖR ATT HITTA NYA AFFÄRER (5/13/2016)

Ett femtiotal experter samlades under konferensdagarna på Beneli Academy den 9-10 maj 2016. Representanter från Läkare Utan Gränser berättade bland annat om sitt nya innovationsprojekt. Årets Beneli Academy med fokus på smarta etiketter är precis avslutad. Under de två dagarna målade ett femtiotal branschexperter tillsammans upp industrins framtid. Att omfamna ny teknologi och att arbeta i partnerskap med andra aktörer är nyckeln till framgång. Läs mer på Mynewsdesk.

BENELI ARRANGERAR INTERNATIONELL KONFERENS OM SMARTA ETIKETTER – 9 TILL 10 MAJ 2016. (5/4/2016)

Nästa vecka kommer ett femtiotal specialister från olika delar av Europa att sammanstråla på Benelis huvudkontor i Helsingborg. Det blir andra gången som Beneli Academy genomförs. Fokus ligger på nyskapande teknik och aktuella trender. Läs mer på Mynewsdesk.

BENELI LEDER INTERNATIONELL ETIKETTUTBILDNING I HELSINGBORG (11/25/2015)

Smarta etiketter är tekniskt unikt konstruerade och har egenskaper som kan göra allt från att rädda liv till att avsevärt höja säkerheten för en produkt. Ett företag som ligger i frontlinjen och aktivt driver utvecklingen av smarta etiketter är Helsingborgsbaserade Beneli. I veckan genomförde de Beneli Academy – ett utbildningstillfälle som attraherade ett 30-tal av norra Europas vassaste varumärkesägare och leverantörer.

På Beneli har man en avsevärd bredd och producerar allt från traditionella produktetiketter med hög kvalitet till tekniskt avancerade lösningar. Branschen är mycket innovativ och affärsområdet smarta etiketter utvecklas blixtsnabbt. Beneli har vunnit flera internationella utmärkelser.

– Vi kan tillverka unikt designade produkter med extremt hög kvalitet, samtidigt är vi specialister inom utveckling av smarta etiketter producerade med ledande adhesiv och färger samt ibland microchips. Det här är teknologi som har stor efterfrågan inom flera branscher såsom t ex läkemedel, livsmedel och säkerhet förklarar Benelis VD Robert Östman.

Den 23-24 november genomförde man Beneli Academy. Två utbildningsdagar där några av Europas mest innovativa branschspecialister inspirerade och delade med sig av sina tankar och sin kompetens. Fokus låg också på nätverkande och gemensamma workshops.

– Vår ”etikettskola” startade för drygt tio år sedan och i år var det dags att uppgradera konceptet till Beneli Academy. Tanken är att detta ska bli ett regelbundet återkommande forum med fokus på framtidens etiketter.

Vid årets Beneli Academy diskuterades bl a följande
* Användande av 3D-teknologi för att förhindra olaglig kopiering av olika produkter
* E-hälsa – framtida lösning inom sjukvården – smarta etiketter välkomnas
* Brand Identity – etiketter som eye catcher och känsloförmedlare

Bland deltagarna återfanns flera utländska deltagare representerande ett antal olika branscher som Vin och Sprit, Livsmedel, Kosmetik, Kroppsvård, Medicinteknik, Life Science, RFID och Telecom. Antalet deltagare vid Beneli Academy var dubbelt så många jämfört med tidigare års etikettskola.

För mer information kontakta:

Robert Östman, VD

Mejl: robert.ostman@beneli.se

Telefon: 0709-89 60 03, 042-25 60 03

BENELI ÄR FR O M 2015-11-20 ISO 13485 CERTIFIERAD (11/20/2015)

Beneli har idag tagit ett nytt steg i sin utveckling genom att certifiera verksamheten enligt ISO 13485. ISO 13485 är världens mest använda standard för medicintekniska produkter. Framgångsrik design och tillverkning bygger på kvalitetsledningssystem som baseras på ISO 9001. ISO 13485 är ISO 9001 med tilläggskrav.

Standarden är framtagen för att vara ett verktyg för tillverkarna att skapa förutsättningar att göra det möjligt att uppfylla gällande regulatoriska krav och prestandakrav samt kundens olika krav under produktens hela livscykel.

Standarden ger inte en direkt lösning på designkvalitet. Men den kan göra det lättare att skapa ett ramverk som tillåter att man använder olika lösningsmodeller, både baserat på tillverkarens storlek, produktens komplexitet och potentiella risker samt tillverkarens kvalitetsmål, för den egna driften och för produktens.

Fördelar med certifiering enligt ISO 13485

  • Förbättrar din riskhantering och minskar riskerna.
  • Är ett verktyg för ledningen att kvalitetssäkra verksamheten
  • Är ett verktyg för att säkerställa företagets kontinuitet.
  • Är ett verktyg att involvera personalen via riskhantering.
  • Signalerar pålitlighet till dina intressenter.
  • Förbättrar effektiviteten.
  • Certifiering har en kontinuitet över tid genom årliga revisioner

För mer information, vänligen kontakta Head of Quality Heather Hagvik på heather.hagvik@beneli.se alt +46 0738 18 60 16.

TILLSAMMANS, MEN OBEROENDE! (1/2/2014)

Sommaren 2103 gjorde Rotakett och AdhTech gemensam sak och flyttade in i helt nya, specialanpassade lokaler. Detta ger oss nya möjligheter att utvecklas vidare i en inspirerande miljö med bästa förutsättningar. I samband med flytten har vi fortsatt att utveckla vårt samarbete, bland annat genom att börja anpassa våra ekonomiska och administrativa system till ett gemensamt. Både Rotakett och AdhTech har även investerat i ny produktionsutrustning.
Att dela lokal ger stora synergivinster, vilket i sin tur skapar bra förutsättningar för oss att vara en god partner till våra kunder och en trygg arbetsplats för våra anställda. Som ett naturligt steg i samarbetet har vi därför gått samman i ett bolag, Beneli AB, vilket skedde den 1 januari 2014.

Tills vidare kommer vi att behålla AdhTech och Rotakett som namn för sina respektive affärsområden och vi behåller även samma kontaktinformation som tidigare. Det enda som ändras är organisationsnumret och bankinformationen.