Brands

Segment / Brands

Brands

Brands - Premiumetiketter och smarta etiketter

Rätt etikett skapar en framgångsrik produkt!

Vi utvecklar och producerar självhäftande premiumetiketter och smarta etiketter av hög kvalitet med en utpräglad känsla för färg, form och funktion. Vi hittar en optimal lösning för varje enskilt behov och tillför etiketten ett mervärde som ger produkten en personlighet som säljer.

 

FLERFÄRGSETIKETT

Beneli hjälper kunder att profilera sina produkter på bästa möjliga sätt och har lång och bred erfarenhet av olika material och förädlingstekniker – även när det gäller lite mer udda alternativ. Vi hanterar allt från små volymer till större produktioner och kan trycka upp till tio färger i kombination med UV, flexo, screen, varm- eller kallprägling, blank- eller mattlackering, reliefprägling och laminering.

Vi ser inga begränsningar utan bara möjligheter – allt för att tillgodose våra kunders behov och önskemål för att öka produktens mervärde och försäljning.

Ett exempel på en ny, unik effekt på etikettmarknaden som Beneli erbjuder sina kunder är metallic doming. Metallic doming är en effekt med reflekterande, metallisk yta med upphöjd struktur och det unika är att metallrelief-effekten som uppnås på papper eller plastfilm, är varaktig.

Hittills är detta enda sättet på etikettmarknaden som gör det möjligt att skapa präglingseffekter på plast och metallic doming fyller denna teknologiska lucka på applikationsmarkanden.

FLERSIDESETIKETT

För en flersidesetikett kan upp till tre lager material användas vilket ger totalt fem sidor med plats för information. Toppetiketten kan placeras över hela bottenetiketten eller endast över en liten del och öppnas åt alla håll. Etiketten kan även fästas helt eller delvis på underliggande material.

IN-MOULD ETIKETT

En In-Mould etikett, eller IML (In Mould Labelling), är en förtryckt ”etikett” som integreras i plastförpackningen under produktion. Resultatet blir en varaktig och slittålig ”etikett” som är en del av produkten.

In-Mould etiketter används för produkter när självhäftande etiketter är svåra att applicera på förpackningen eller på grund av den miljön produkten ska vistas i, till exempel hög/låg temperatur eller fuktig miljö.

3D-ETIKETT

En 3D effekt gör etiketten unik men även väldigt svår att kopiera. Produkten får ett mervärde, säkerheten ökar och garanterar på så vis produktens äkthet.

SMART ETIKETT

Genom att integrera NFC- (Near Field Communication) teknologi med produktens premiumetikett ökar mervärdet och en helt ny värld att kommunicera med slutkund öppnas. En NFC-tag kan vara synlig eller döljas bakom etiketten och läses av med en smartphone på max 2 cm avstånd. NFC är ett nytt, smart sätt att kommunicera med målgruppen och för marknadsföringskommunikation men kan även fungera som en säkerhetslösning. 

När tagen läses av kan kundspecifik information samlas in såsom geografiskt läge både lokalt och internationellt, köpbeteende med position på hyllnivå etc. Kundspecifik information kan även skickas ut som till exempel varumärkesinformation, produktblad, recept etc. då varje enskild tag har ett unikt ID. Detta gör att informationen kan justeras under produktens hela livscykel utifrån behov. I samarbete med ThinFilm erbjuder Beneli en mjukvaruplattform för all datahantering.

Kombinationen med premiumetiketter och smarta etiketter kan även användas för spårbarhet på längre avstånd, vilket sker med hjälp av RFID – teknologi. Även här har varje tag en unik ID och kan snabbt, enkelt och tidsbesparande till exempel avläsa lagerstatus, spårning av gods och förenklar inventering med hjälp av en stationär läsare eller en handenhet.